Vanakere najavio dalju podršku Srbiji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. април 2011.
BEOGRAD, 18. aprila 2011. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Belgije Steven Vanakere pozdravio je u ponedeljak investiciju belgijske kompanije Delez u Srbiju od milijardu evra i najavio dalju podršku Belgije Srbiji na putu evrointegracija.

Posle razgovora sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem u Beogradu, Vanakere je rekao da je Belgija izuzetno zadovoljna što je u vreme njenog predsedavanja EU prosleđeno mišljenje o kandidaturi Srbije Evropskoj komisiji i dodao da je danas bilo razgovora o budućim koracima na evropskom putu.

"Izuzetno sam zadovoljan što je jedna velika belgijska kompanija (Delez) odlučila da investira u Srbiju gotovo milijardu evra", rekao je Vanakere. Ministar Vanakere rekao je da su srpske vlasti pokazale spremnost da sarađuju sa belgijskim u nalaženju rešenja za problem ilegalnih migranata.

Šef srpske diplomatije Jeremić rekao je da je u razgovoru posebna pažnja posvećena regionalnoj saradnji kao jednom od glavnih uslova za evropsku integraciju Srbije. "Evropski proces je jedan od prioriteta Srbije i veoma je važno što Belgija, kao i druge evropske zemlje, podržavaju vaše napore", rekao je Jeremić.


Извор[уреди]