Važan dan za slobodu u Srbiji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. октобар 2010.
BEOGRAD, 10. oktobra 2010. (Beta) - Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić izjavio je u nedelju obraćajući se učesnicima Parade ponosa da je današnji dan važan za slobodu u Srbiji i da svi građani imaju pravo da iskažu svoju slobodu.

"Ovde smo da bismo pokazali da ne postoji nijedan problem zbog kojeg bilo koji građanin Srbije ne može da bude slobodan i iskaže svoju slobodu", rekao je Čiplić koji je dočekan zvižducima i negodovanjem dela prisutnih učesnika parade.

Obraćajući se okupljenima šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je da je na Paradu ponosa došao kao građanin i kao zvaničnik da pruži podršku borbi za ljudska prava i na pravo na različitost.

"Čuo sam za proteste protivnika parade i moja poruka je da je najbitnije da sve prođe bez problema i sukoba", rekao je Dežer novinarima okupljenim u parku Manjež.

Skupu pored ostalih prisustvuju šef delegacije OEBS Dimitris Kipreos, šef delegacije Saveta Evrope u Beogradu, ambasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik, bivši sekretar u ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić i druge javne ličnosti iz sveta politike i kulture - Čedomir Jovanović, Mirjana Karanović i drugi.

(Beta)


Извор[уреди]