Važan aranžman iz predostrožnosti

Извор: Викиновости22. август 2011.
(Beta) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković ocenio je u ponedeljak da bi aranžman iz predostrožnosti sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) bio veoma važan za Srbiju jer bi stranim investitorima bio potvrda da Srbija vodi kredibilnu ekonomsku politiku, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju sa medijima.

Cvetković je sa delegacijom MMF-a, koju predvodi Albert Jeger, razgovarao o sklapanju novog aranžmana, koji ne podrazumava povlačenje kredita, a bilo je reci i o makroekonomskim kretanjima u Srbiji do kraja godine. U oktobru će, kako je istakao premijer Srbije, doći do usklađivanja i povećanja plata i penzija, kako je i predviđeno zakonom.

„Na sastanku je ocenjeno da je i u narednom periodu neophodno striktno poštovanje fiskalnih pravila, sprovođenje ušteda na svim nivoima vlasti kao i nastavak sprovođenja reformi u cilju unapređenja investicione klime“, navodi se u saopštenju.

Delegacija MMF-a u Beogradu boravi od 18. avgusta, a danas je u Narodnoj banci Srbije počela zvanične razgovore sa vlastima u Srbiji o sklapanju aranžmana iz predostrožnosti, ekonomskim kretanjim i nastavku reformi. Planirano je da predstavnici MMF-a u Beogradu borave do 31. avgusta.

Извор[уреди]