VIP fond predstavio potencijale OIE

Извор: Викиновости
Generator pokretan pomoću bioenergenata
Слика: Kristaga.

20. april 2015.
Srbija/ Austrija (PRobjave) - VIP fond predstavio potencijale OIE - stranci najviše interesovanja pokazali za proizvodnju električne energije na biomasu i izgradnju postrojenje za proizvodnju biogasa

Fond za podršku investicija u Vojvodini predstavio je potencijale obnovljivih izvora energije (OIE) u Vojvodini.

Na konferenciji Finansiranje projekata u sektoru OIE 2015, koja je 16. i 17. aprila održana u Beču, VIP Fond je predstavio potencijale energije vetra, solarne energije, geotermalne energije i energije biomase, kao i zakonodavni okvir koji reguliše ovu oblast.

Kada su u pitanju konkretne mogućnosti za investiranje u ovom trenutku, okupljenim profesionalcima iz Evrope predstavljene su mogućnosti za ulaganje u kogenerativna postrojenja na biomasu za proizvodnju toplotne energije, u postrojenja za proizvodnju biogasa,

kao i mogućnost investiranja u izgradnju solarnih fotopanelskih postrojenja i postrojenja za konverziju vetra u električnu energiju.

Kao i na prošlogodišnjoj, prvoj Konferenciji o finansiranju OIE projekata, održanoj u Budimpešti, i ove godine je konferencija u Beču okupila neke od najvažnijih aktera na tržištu OIE: one koje interesuju inovacije, one koji traže načine za finansiranje svojih projekata, one koji finansiraju projekte, kao i one koji traže nove lokacije za investiranje.

Pored VIP fonda, učesnici konferencije bili su i predstavnici Evropske federacije za OIE, predstavnici banaka koje finansiraju projekte u ovom sektoru, kao i brojne kompanije iz Velike Britanije, Nemačke, Austrije, Poljske i drugih zemalja.

Извор[уреди]