Utopio se u poplavljenoj kući

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

22. април 2010.
BEOGRAD/PROKUPLJE/LESKOVAC, 22. aprila 2010. (Beta) - Meštanin zaječarskog naselja utopio se u noćas u poplavljenoj kući, potvrdio je agenciji Beta načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Marić je za radio Beta RFI rekao da se stariji čovek tokom evakuacije iz poplavljene kuće okliznuo dok je silazio sa sprata, upao u vodu dubine oko jedan metar i utopio se. Prema rečima Marića, poplave ugoržavaju još dva zaječarska naselja iz kojih je evakuisano deset ljudi, a u trećem naselju sprečeno je izlivanje vode iz reke Timok postavljanjem džakova sa peskom.

Šef Sektora za vanredne situacije Policijske uprave u Prokuplju Srđan Mitrović izjavio je da je vodostaj Toplice tokom noći opao za jedan metar i da se voda gotovo potpuno povukla iz poplavljenih područja u opštinama Prokuplje i Žitoradja. Gradski vodovod od juče je obustavio snabdevanje potrošača, zbog izlivanja Toplice.

Štab civilne zaštite u Leskovcu saopštio je da se voda povlači i iz kuća i dvorišta poplavljenih prigradskih naselja i okolnih sela gde, pored ostalih, pomoć ugroženom stanovništvu pružaju i 15 vatrogasaca pristiglih iz Jagodine. Stanovnici poplavljenih područja dobili su dezinfekciona sredstva radi sprečavanja pojave zaraznih bolesti.


Извор[уреди]