Usvojeno više zakonskih predloga

Извор: Викиновости


18. јун 2009.
Beograd-  (Beta) Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije.

Na sednici su usvojeni predlozi zakona o dopuni Zakona o radu, o potvrđivanju Konvencije o dostavljanju u inostranstvu sudskih i vansudskih akata u građanskim i trgovačkim stvarima, o potvrđivanju Konvencije o izvođenju dokaza u inostranstvu sudskih i vansudskih akata u građanskim i trgovačkim stvarima i o potvrđivanju amandmana na član XII Sporazuma o međunarodnoj telekomunikacionoj satelitskoj organizaciji. Usvojena je Uredba o osnivanju Kancelarije Nacionalnog saveta za decentralizaciju Republike Srbije, kao i Uredba o dopuni Uredbe o Kancelariji za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, saopštila je Vlada Srbije.

Na sednici je donet Zaključak o prihvatanju izveštaja sa pregovora sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj, u vezi sa zaključivanjem Sporazuma o zajmu za projekat autoputa Koridor 10. Vlada je danas usvojila i Zaključak o potrebi prihvatanja Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i švajcarskog Federalnog saveta o partnerstvu u oblasti migracija.


Извор[уреди]