Usvojena deklaracija o Kosovu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу30. јул 2011.
Србија -  (Beta) - Skupština Srbije usvojila je večeras glasovima 181 poslanika Deklaraciju o Kosovu kojom se osuđuje svako nasilje u pokrajini, poziva na mirno rešenje krize nastale jednostranim aktom Prištine i na nastavak dijaloga.

Od ukupno 207 prisutnih poslanika, za deklaraciju su glasala 181 poslanika vladajuhe koalicije iz poslaničkih klubova Za evropsku Srbiju, Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija, Ujedinjeni regioni Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, kao i poslanici opozicije iz Srpske radikalne stranke, Srpske napredne stranke i Nove Srbije.

Protiv su glasala 20 poslanika iz Demokratske stranke srbije, Liberalno demokratske partije i poslanik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi.

Četvoro poslanika Saveza vojvođanskih Mađara, koji su deo vladajuće koalicije, bili su uzdržani, a dvoje poslanika nije glasalo.

Deklaracijom o aktuelnom stanju na Kosovu i Metohiji nakon jednostranih i nasilnih akata privremenih insitucija samouprave u Prištini parlament poziva međunarodnu zajednicu da osudi svaki jednostrani akt koji ugrožava uspeh dijaloga Beograda i Prištine.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg