Usvojena Uredba o reprogramu kredita

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. oktobar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Vlada Srbije je na predlog Ministarstva poljoprivrede usvojila Uredbu o reprogramiranju odobrenih kredita datih za podsticanje poljoprivredne proizvodnje putem kreditne podrške kroz subvencionisanje dela kamate u 2011. i 2012. godini.

Na osnovu pomenute Uredbe, koju je Vlada usvojila juče, pravo na reprogram ima poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu odnosno u pasivnom statusu zbog neuredne otplate kredita koji se reprogramira a koje do 1. decembra 2012. podnese zahtev za reprogram banci koja je kredit odobrila, navodi se u saopštenju za medije.

Reprogram se ostvaruje odobravanjem grejs perioda u trajanju do 12 meseci za otplatu celokupnog neotplaćenog iznosa glavnice ili dela glavnice.

Takođe, pravo na reprogram ima korisnik kredita koji je do dana potpisivanja ugovora o reprogramu isplatio dospelu redovnu kamatu kao i korisnik koji kasni sa otplatom, pod uslovom da isplati i kamatu za period kašnjenja a koja se obračunava u visini redovne ugovorene kamate, navodi se u današnjem saopštenju.


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg