Usvojen budžet Vojvodine za 2011. godinu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


23. децембар 2010.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Poslanici Skupštine Vojvodine izglasali su u četvrtak uveče pokrajinski budžet za 2011. godinu, koji iznosi 60,7 milijardi dinara i na nivou je ovogodišnjeg budžeta.

Ukupan fiskalni deficit iznosi 2,63 milijarde dinara, a Vlada Vojvodine planira da manjak novca obezbedi iz prenetih neutrošenih sredstava iz prethodnih godina u iznosu od 1,63 milijarde dinara i iz primanja od prodaje kapitala preduzeća iz Vojvodine u iznosu od milijardu dinara.

Transferna sredstva i dalje imaju veliko učešće u strukturi rashoda pokrajinskog budžeta, dok je za finansiranje zaposlenih u obrazovanju planiran iznos od 26,25 milijardi dinara, a za transfere lokalnim samoupravama 7,3 milijarde dinara.

Pokrajinskim budžetom je za investicione aktivnosti preko Fonda za kapitalna ulaganja izdvojeno je 9,3 milijardi dinara, a za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja 400 miliona dinara.

Za kreditne i garantne linije poljoprivredi i privredi, preko Fonda za razvoj, Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i Garancijskog fonda opredeljeno je 1,3 milijardi dinara.

Извор[уреди]