Usputni razgovor nije javna kvalifikacija

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. јул 2011.
BEOGRAD, 13. jula 2011. (Beta) - Predsednik Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije Dragoljub Mićunović rekao je u sredu da nikada javno ne bi dao bilo kakve kvalifikacije o bilo kojoj državi i dodao da je iznenađen protestom ambasade Irana.

Ambasada Irana u Beogradu uputila je oštar protest ministarstvu spoljnih poslova Srbije izražavajući nezadovoljstvo zbog "neosnovanih i neodgovornih izjava" Dragoljuba Mićunovića o Islamskoj Republici Iran.

Tokom rasprave u utorak u Skupštini Srbije šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić rekao je da Skupština još nema grupu prijateljstva sa Iranom i da je od Dragoljuba Mićunovića dobio obrazloženje da je Iran nedemokratska država jer ne poštuje prava žena i jer ima smrtnu kaznu.

"U utorak pre podne nisam ni bio na sednici. Začudio sam se da ambasador Irana polemiše samnom šta sam rekao na toj sednici, rekao je. Mićunović kaže da usputni razgovor sa šefom poslaničke grupe DS S-a Milošem Aligrudićem, koji je i potpredsednik Odbora za inostrane poslove, ne može biti predmet ikakve rasprave, pogotovo ne reagovanja samog ambasadora.

Šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić rekao je novinarima da nikada nije čuo da je Mićunović to negde javno rekao o Iranu. "To je razgovor koji sam s njim vodio, ali nije privatan, to je razgovor predsednika i potpredsednika Odbora za inostrane poslove", kazao je Aligrudić.


Извор[уреди]