Uspostavljanje Centara za podršku ranom razvoju dece

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


26. novembar 2012.
Beograd/ Srbija (PRobjave) - Okrugli sto na temu "Prve godine su najvažnije" – Uspostavljanje Centara za podršku ranom razvoju dece zakazan je za 27. novembar, sa početkom u 11 časova u Maloj sali Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića.

Cetralna tema Okruglog stola jeste predstavljanje dosadašnjih aktivnosti i rezultata u radu Centra za rani razvoj koji je uspostvaljen ove godine u Beogradu i Nišu u partnerstvu sa kancelarijom UNICEF-a u Srbiji i uz finansijsku podršku Novaka Đokovića i kompanije IKEA, a takođe uz podršku Sekretarijata za dečiju zaštitu (sada: za obrazovanje i dečiju zaštitu) grada Beograd.

Takođe, imajući u vidu značaj podrške ranom razvoju kao i ovakvog programa koji kao glavnu ciljnu grupu obuhvata populaciju dece koja nisu obuhvaćena nekim drugim vidom predškolskog obrazovanja i decu iz marginalizovanih grupa, otvorićemo i temu o održivosti ovog programa predstavljajući dalje korake koje ćemo mi sprovoditi ali i preporuke za uključivanje svih zainteresovanih strana, institucija i pojedinaca koji su direktno ili indirektno uključeni u rad sa decom ovog uzrasta.

Ovaj vid programa izuzetno je razvijen u najvećem broju zapadnih zemalja i integrisan u sisteme socijalne zaštite kao podrška standardnom predškolskom sistemu. Dosadašnji tok projekta pokazao nam je da postoji izuzetno veliko interesovanje za ovaj program i smatramo da postoji potreba da se ovakvi centri dalje uspostavljaju, šire i razvijaju.

Veoma je značajno uspostvaljanje saradnje u ovom obliku i razvijanje mreže podrške koristeći raspoložive resurse u zajednici.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg