Uskoro i "vijagra" za zene

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

30. април 2010.


Istraživači su otkrili supstancu koja povećava seksualno uzbuđenje žena i time povećava izglede da dožive orgazam.

Otkriće bi moglo da pomogne da se stvori medikament koji bi imao efekat sličan onom koji kod muškaraca sa erektilnom disfunkcijom postiže "vijagra", čuvena "plava pilula".

Sve doskora ginekolozi, urolozi i seksolozi gotovo bezuspešno su tragali za odgovorom na činjenicu da više od 40 odsto žena u nekom periodu svog aktivnog seksualnog života ne uspevaju da postignu orgazam.

Čini se da je odgovor konačno pronašla naučna ekipa lekara i farmaceuta poznatog svetskog proizvođača lekova "Pfizer", kompanije sa sedištem u gradu Sandwich, u Kentu, u Velikoj Britaniji koja je pronašla i "vijagru".

Glavni istraživač, doktor Kris Vejman, izjavio je londonskom listu "San", koji je prvi objavio izveštaj o "čarobnoj piluli za dame": "Otkrili smo način da kod žena izazovemo a zatim i pojačamo seksualno uzbuđenje koje će kao konačni rezultat imati njeno potpuno seksualno zadovoljstvo"...

Iz poslovnih razloga i da bi zaštitila pronalazak firma "Pfizer" je odbila da detaljnije objasni o kakvoj se supstanci radi i kako deluje na organizam žene.


Извор[уреди]

  • Аутор вести [URL „Оригинални наслов вести на извору”] Назив извора, 1. јануар 2000. (српски)Bookmark-new.svg