Umrla glumica Britani Marfi

Извор: Викиновости21. децембар 2009.
LOS ANĐELES, 21. decembra 2009. (Beta) - Američka glumica Britani Marfi umrla je u nedelju od srčanog udara u 33. godini, javile su svetske agencije. Prema prvim nalazima patologa, glumica je umrla prirodnom smrću.

Britani Marfi prevezena je u bolnicu kada je njen muž, britanski scenarista Sajmon Mondžak pozvao hitnu pomoć. Posle neuspešne reanimacije, bolnički lekari konstatovali su smrt. Zamenik glavnog patologa losanđeleskog okruga Ed Vinter kazao je da je glumici pozlilo u kupatilu. Uzrok smrti biće zvanično saopšten posle toksikoloških analiza. Obdukcija će biti obavljena u ponedeljak ili utorak, kazao je Vinter. Losanđeleska policija saopštila je da je pokrenula istragu o glumičinoj smrti.

Američka glumica igrala je u filmovima "Gradske devojke", "Upravo venčani" sa Eštonom Kučerom, "Osam milja" sa reperom Eminemom, trileru "Nikom ni reči" sa Majklom Daglasom, "Neprilagođena" sa Vinonom Rajder i Andželinom Džoli kao i u ostvarenju Roberta Rodrigeza "Grad greha". Britani Marfi je bila i pevačica. Objavila je album sa pesmom "Faster Kill P u s s y c a t" koja je postala veliki klupski hit. Poznata po karakterističnom "napuklom" vokalu, pozajmljivala je glas i animiranim likovima - Gloriji u crtaću "Ples malog pingvina", i Luen u izuzetno popularnoj crtanoj seriji "King of the Hill", koja se 12 godina prikazivala na američkoj televiziji.


Извор[уреди]