Пређи на садржај

Ulični ples sa Beograđanima

Извор: Викиновости


23. mart 2012.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - Predstojećeg vikenda će se u okviru "Stvarno važne nedelje" u Beogradu održati niz uličnih akcija i performansa sa ciljem promovisanja pozitivnih vrednosti mladih ljudi. Ovaj projekat deo je javne kampanje "Stvarno važno" koja želi da otkrije koje su to vrednosti danas važne mladima u Srbiji.

Najpre će se u subotu, 24. marta u 12h na Trgu Republike izvesti flash - mob, u realizaciji Organizacije Kreativnog Okupljanja – OKO. Flash - mob je plesni performans u koji mogu da se uključe i građani koji se budu tu zatekli. Nakon plesa, organizatori će pitati prolaznike šta je njima stvarno važno.

U nedelju, 25. marta u 12h na Trgu Republike omladina "JAZAS - a" organizuje performans koji promoviše siguran seks uz poruku da ljubav ne sme da stane. Performans će izvesti 12 mladih ljudi, bez reči ali sa snažnom porukom na majicama: "Love must go on". Prolaznici će moći da se informišu kod volontera i volonterki koji će deliti zdravstveni edukativno – promotivni material i kondome. Pored štandova će biti postavljene kutije u koje Beograđani mogu da ubace poruke koje iskazuju zašto je njima ljubav stvarno važna.

Ovaj projekat sprovodi se i u Novom Sadu, Zaječaru, Kruševcu i Velikoj Plani, pa će tako brojne omladinske organizacije u ovim gradovima održavati predavanja, performanse, radionice i mini – aktivacije.

"Stvarno važna nedelja" deo je projekta "Vrednosti mladih u Srbiji" i javne kampanje "Stvarno važno" koju sprovodi Fondacija "Ana i Vlade Divac" u saradnji sa Krovnom Organizacijom Mladih Srbije i brojnim omladinskim organizacijama.

Извор[уреди]