Uklonjen bilbord sa slikama Obame, Hitlera i Lenjina

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

14. јул 2010.
VAŠINGTON, 14. jula 2010. (Beta) - Bilbord u jednom američkom gradiću na kojem se američki predsednik Barak Obama poredi sa Adolfom Hitlerom i Vladimirom Iličem Lenjinom u sredu je uklonjen po nalogu onih koji su ga postavili.

Bilbord su u Mejson sitiju, u američkoj državi Ajovi, postavili pripadnici konzervativnog američkog Pokreta čajanka iz ogranka za severnu Ajovu (North Iowa Tea Party). Međutim predstavnik tog ogranka u utorak uveče je pozvao direktora kompanije koja je vlasnik bilborda i zatražio da se on ukloni.

Na bilbordu su bile fotografije Obame, nacističkog vođe Hitlera i komunističkog vođe Lenjina, a ispod je pisalo "Demokratski socijalizam", "Nacional socijalizam" i "Marksistički socijalizam".

Aktivisti "Pokreta čajanke" protive se politici predsednika SAD i smatraju ga socijalistom. Neki članovi tog pokreta su međutim kritikovali bilbord. Bob Džonson, jedan od saosnivača pokreta u severnoj Ajovi, priznao je da su slike prejake za poruku koja bi trebalo da bude anti-socijalizam. Grupa koja je istakla plakat, želela je da ukaze na Obaminu rasipničku politiku i njegovu "podršku socijalizmu".


Извор[уреди]