Ukinuta presudu napadačima na Teofila Pančića

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. мај 2011.
BEOGRAD, 18. maja 2011. (Beta) - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su Miloš Mladenović i Danilo Žuža osuđeni na po tri meseca zatvora zbog napada na novinara nedeljnika Vreme Teofila Pančića i naložio novo suđenje, saopstio je u sredu taj sud.

"Po oceni Apelacionog suda, Prvi osnovni sud u Beogradu nije tokom postupka pouzdano zaključio da su Mladenović i Žuža znali da napadju novinara Teofila Pančića, kao i da li je motiv njihovog napada na oštećenog njegovo svojstvo novinara ili eventualno neslaganje okrivljenih sa sadržinom njegovih objavljenih tekstova, a zbog čega se prvostepena presuda nije mogla ispitati u delu odluke o krivičnoj sankciji", piše u saopštenju Apelacionog suda.

Taj sud je ukinuo prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda zbog bitnih povreda krivičnog postupka, jer su u toj presudi izostali razlozi "o odlučnim činjenicama i odgovarajuće objašnjenje u pogledu okolnosti koje su od značaja za krivičnu sankciju".

Novinar nedeljnika Vreme Teofil Pančić izjavio je u sredu da mu nije jasan motiv za ukidanje presude.

"Još mi nije jasno da li je Apelacioni sud video problem sa presudom koji vidim ja, a to je da prvostepena presuda apsolutno nije uzimala u obzir moje novinarsko svojstvo, nego je zapravo kupila priču napadača da su me oni napali potpuno slučajno. Za mene nije sporno ukidanje presude kao takvo, ali je sporan motiv, dakle, da li je motiv da se utvrdi prava istina ili je motiv da se čak i tako slaba presuda dodatno obesnaži", rekao je Pančić agenciji Beta.


Извор[уреди]