Uhapšeno još 14 ljudi na protestu Okupirajmo Volstrit

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. mart 2011.
Njujork/ SAD (Reuters) - Četrnaest demonstranata je uhapšeno u subotu, tokom odvojenih protesta Okupirajte Volstrit u Njujorku. Jedan protest bio je organizovan kao višečasovni marš ulicama Menhetna, a drugi se odvijao ispred zgrade Ujedinjenih nacija, saopštile su vlasti.

Nekoliko stotina demonstranata se kretalo cik-cak od Zukoti parka u donjem delu Menhetna, gde je prošle godine stvoren anti pokret Okupirajte Volstrit.

Demonstranti su nosili transparente i banere sa natpisima „Zaustavimo policijsku brutalnost“, „Ljuti pacifisti“, „Sram bilo njujoršku policiju“ i „Oni nikad ne zaustavljuju i ne pretresaju stare bele momke poput mene“.

Istorijski gledano protesti su krenuli dan nakon što je njujorška policija izjavila da otpušta detektiva koji je ispalio prve pucnje koji su ubili nenaoružaonog crnca koji je napuštao svoje momačko veče 2006. godine. Ubistvo Šon Bela izazavalo je varnice i kritikovanje od strane lidera crnačke zajednice, koji su rekli da je čist primer nepotrebne upotrebe sile tog policijskig odeljenja.

Ovo je bila druga subota zaredom kako su se članovi pokreta „Okupirajmo“ sastali i demonstrirali u Njujorku. Prošle subote, više od 70 demonstranata je uhapšeno kada ih je policija terala iz Zukoti parka malo pre ponoći.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg