Uhapšeno 12 osumnjičenih za zloupotrebe

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. decembar 2012.
Novi Sad/ Srbija (Beta) U Somboru i Novom Sadu u ponedeljak je uhapšeno 12 osoba zbog sumnje da su otkupom i prodajom sekundarnih sirovina oštetetili budžet Srbije za više od četiri miliona evra, saopštili su policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je agenciji Beta da je protiv njih Policijska uprava Novi Sad podnela krivične prijave zbog sumnje da su udruženo vršili krivična dela, zloupotrebili službeni položaj, prali novac i falsifikovali službene isprave.

„Oni su osnovali više 'fantomskih preduzeća' koja su na osnovu falsifikovane dokumentacije iskazivala fiktivni otkup i prodaju sekundarnih sirovina i po osnovu neplaćanja poreza oštetili budžet Srbije za 500 miliona dinara, a za organizovanu kriminalnu grupu pribavili imovinsku korist od 180 miliona dinara“, rekao je Radisavljević.

U saopštenju policije se navodi da je kriminalna grupa predvođena Boškom Golubovićem iz Kule otkupljivala i prodavala sekundardne sirovine u iznosu višem od dve milijarde dinara, pri čemu su izbegli obračun i uplatu poreza za iznos veći od četiri miliona evra.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg