Uhapšena Katarina Rebrača

Извор: Викиновости

8. април 2010.
BEOGRAD, 8. aprila 2010. (Beta) - Beogradska policija uhapsila je Katarinu Rebraču, osnivača Dobrotvornog fonda koji nosi njeno ime, kao i još četiri osobe, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, saopštila je u sredu policija.

Kako se navodi, pored Katarine Rebrače (38), uhapšene su Mirjana Hristić (52), član Upravnog odbora Fonda i odgovorno lice agencije "Top image" iz Beograda, Slađana Mironija (46), član Upravnog odbora Fonda i osnivač agencije "Top image". Uhapšene su, takođe, i Tatjana Babac (38), osnivač agencije "Impact Konsalting" iz Beograda i Sandrina Bogunović (61), odgovorno lice agencije "Centar za kreativno domaćinstvo" iz Beograda.

Osumnjičene su u periodu od marta 2006. do aprila 2010. godine protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebraca" uplatili donatori radi edukacije i informisanja ženske populacije o prevenciji raka dojke. Dodaje se da će one, uz krivičnu prijavu, biti privedene istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Dobrotvorni fond "Katarina Rebrača" osnovan je 2006, a aktivnosti fonda su počele u septembru te godine. Osnovni cilj je borba protiv raka dojke u Srbiji.


Извор[уреди]