Uhapšen Zarubica, osuđen za trgovinu ljudima

Извор: Викиновости11. март 2010.
BEOGRAD, 11. marta 2010. (Beta) - Policija je u Blacu kod Kuršumlije uhapsila Milivoja Zarubicu (1965), koji je bio u bekstvu od izdržavanja pravosnažne kazne od četiri godine zatvora, na koju je osuđen zbog organizovanja prostitucije i trgovine ljudima, saopštio je MUP.

Zarubica je prilikom hapšenja koristio lažne dokumente na ime Zoran Papović, na osnovu kojih je boravio na području Niša i Leskovca, gde se bavio i trgovinom kulturnih dobara pronadjenih nezakonitim arheološkim iskopavanjima na različitim mestima u Srbiji.

Tokom 1999. godine protiv njega su podnete tri krivične prijave, a u jednoj akciji protiv Zarubice, u decembru 1999, policija je u Resniku kod Beograda pronašla 46 devojaka iz Rumunije i Moldavije i 180.000 maraka, podsetio je MUP.

"Javnosti poznat kao 'balkanski kralj trgovine ljudima', Zarubica je 2003. godine bio u bekstvu dva meseca, kada je policija za njim tragala zbog posredovanja u prostituciji. Tom prilikom uhapšen je u akciji 'sablja' u Batajnici", piše u policijskom saopštenju.

Dodaje se da je tadašnji Okružni sud u Beogradu Zarubicu i još 11 optuženih 2004. godine i 2005. godine osudio zbog trgovine ljudima, jer je učestvovao u organizovanju prostitucije i protivpravnom lišenju slobode najmanje 11 moldavskih državljanki.


Извор[уреди]