Udruženje banja nezadovoljno privatizacijom

Извор: Викиновости


1. октобар 2011.
Нови Сад-  (Beta) - Udruženje banja Srbije nije zadovoljno procesom privatizacije banjskih lečilišta u Srbiji i zbog toga će pripremiti svoj predlog zakona o banjama, izjavio je sekretar tog udruženja Vladan Vešković.

„Država nema dobar model objedinjene privatizacije zdravstvenih ustanova i hotela u našim banjama, o čemu govore neuspeli pokušaji prodaje Banje Koviljača i Vrnjačke Banje“, rekao je Vešković agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, država nema ni jasnu viziju kako da se banje u Srbiji dalje razvijaju, jer postoji veliki broj banja kojima je potrebna rekonstrukcija, ali je nepoznato ko to treba da uradi.

„Naš stav je da zdravstveni deo banja ne treba privatizovati, već samo smeštajne kapacitete i to ćemo naznačiti u predlogu zakona o banjama, koji ćemo Vladi Srbije dostaviti do 1. novembra“, rekao je Vešković.

Redak primer uspešne privatizacije u Srbiji, prema njegovim rečima je Atomska banja u Gornjoj Trepči, jer su novi vlasnici smeštajne kapacitete podigli na viši nivo i proširili zdravstvenu ponudu. Vešković je dodao da je dobar primer i privatizacija hotela Izvor u Bukovičkoj banji, ali se jako dugo čekalo na njegovo ponovno otvaranje.

Извор[уреди]