Udruženja za unapređivanje kliničkih ispitivanja KLINIS održalo prvu generalnu skupštinu

Извор: Викиновости


20. mart 2012.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - U četvrtak, 15. marta, u velikoj sali zgrade Hemofarma održana je prva generalna skupština novoosnovanog Udruženja za unapređivanje kliničkih ispitivanja Srbije, KLINIS.

Zasedanje je otvorila Maja Čonkić-Bajalović, predsednik udruženja i jedan od osnivača, predstavivši, prema dnevnom redu, članove udruženja, osnovne ciljeve i aktivnosti, kao i smernice u daljem radu.

Udruženje je, pre svega, usmereno na promovisanje i unapređivanje kliničkih ispitivanja, ali i otklanjanje predrasuda koje se vezuju za ovu oblast.

Skupštini su prisustvovali stručnjaci iz sveta medicine i farmacije, kao i brojni učesnici u kliničkim ispitivanjima iz Srbije i regiona.

Tokom zasedanja pročitana su i pisma podrške dr Jozefa Glasa, sa Instituta za medicinsku etiku i bioetiku, člana Etičkog odbora Ministarstva zdravlja Republike Slovačke i člana Upravnog odbora EFGCP, zatim dr Milana Vrabevskog iz Udruženja za dobru kliničku praksu i razvoj kliničkih ispitivanja Bugarske, člana Upravnog odbora EFGCP i evropskog kopredsednika DIA, kao i dr Hrisa Sabeva, predsednika Bugarske asocijacije za klinička ispitivanja.


Prva generalna skupština KLINISA zaključena je koktelom i međusobnom razmenom ideja i iskustva novih članova.

Извор[уреди]