Udovičić zadovoljan pred put u Firencu

Извор: Викиновости


16. јун 2011.
Србија -  (Beta) - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je u četvrtak da je zadovoljan pripremama za završni turnir Svetske lige, koji će se održati od 21. do 26. juna u Firenci.

„Zadovoljan sam dosadašnjim radom, prevashodno svešću igrača koji su pokazali inteligenciju i maksimalnim angažovanjem na treninzima uspeli da nadoknade nešto kasniji početak priprema od ostalih reprezentacija“, kazao je Udovičić novinarima u Republičkom zavodu za sport, gde su se reprezentativci Srbije spremali za turnir u Italiji.

Udovičić će na završni turnir Svetske lige povesti 16 igrača, od 27 koliko ih je pozvao u nacionalni tim. Po pravilima, međutim, njih 15 ima pravo nastupa.

On je poručio da će reprezentativci Srbije pokušati da odbrane zlatnu medalju osvojenu prošle godine u Nišu i tako obezbede vizu za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, čime bi „opuštenije“ išli na Svetsko prvenstvo u Šangaju.

Selekcija koja osvoji zlato u Svetskoj ligi obezbediće direktan plasman na Olimpijske igre naredne godine, dok će se ostale reprezentacije boriti za jedno od prva tri mesta na Svetskom prvenstvu u Šangaju, od 15. do 31. jula, kako bi se našle u Londonu.

Извор[уреди]