Ubrzati prodaju imovine preduzeća u stečaju

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. фебруар 2011.
NOVI SAD, 10. februara 2011. (Beta) - Bolja saradnja stečajnih upravnika i Fonda za podršku investicijama Vojvodine (VIP fond) doprinela bi bržoj prodaji imovine firmi u stečaju i privlačenju stranih investitora, ocenio je u četvrtak u Novom Sadu direktor Fonda Branislav Bugarski.

Na sastanku sa stečajnim upravnicima u Privrednoj komori Vojvodine, Bugarski je rekao da su predstavnici VIP u razgovorima sa stranim investitorima uvideli da u Vojvodini nedostaje slobodnih lokacija za investitore koji ne žele da "kreću od nule", već da preuzmu opremljene parcele.

"Pospešivanjem saradnje sa stečajnim upravnicima, želja nam je da ubrzamo proces vraćanje imovine u realne tokove i da od njih dobijamo pravovermene informacije o svim slobodnim lokacijama i ponudimo ih stranim investitorima", rekao je Bugarski.

Direktorka Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Vesna Gaćeša je rekla da je u interesu Agencija da se ubrzaju stečajni postupoci i zainteresuju strani investitori da kupe imovinu tih preduzeća.

"U Srbiji je 1.564 preduzeća u stečaju, od kojih je 1.021 u privatnom, a 543 u društvenom vlasništvu. Ukupna vrednost stečajne mase je oko 60 milijardi dinara, do čega u Vojvodini 27,5 milijardi", rekla je Gaćeša.


Извор[уреди]