Ubrzati giljotinu propisa

Извор: Викиновости

8. април 2010.
BEOGRAD, 8. aprila 2010. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković naložio je u četvrtak ministrima da u što kraćem roku u svojim resorima okončaju sprovođenje "giljotine propisa", saopštila je Vlada Srbije.

Predloženo je da se svakog meseca Vlada izveštava o ispunjenosti preporuka jedinice za "giljotinu propisa", a ti izveštaji biće redovno objavljivani kako bi javnost imala uvid u proces ukidanja nepotrebnih procedura, navodi se u saopštenju. Odluka je doneta nakon što je potpredsednik Vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić skrenuo je pažnju članovima Vlade na sporost u sprovođenju "giljotine propisa".

Na sednici Vlade u četvrtak usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Republike Srbije i država EFTA, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Hrvatske o plovidbi plovnim putevima na unutrašnjim vodama i njihovom tehničkom održavanju. Usvojen je i Predlog zakona o izmeni Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.


Извор[уреди]