U zemljotresu oštećeno 4.000 objekata

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. новембар 2010.
BEOGRAD, 5. novembra 2010. (Beta) - U zemljotresu u Kraljevu prijavljeno je oštećenje na 4.000 objekata a do sada je utvrđeno da se u 310 kuća i stanova ne može živeti, izjavio je u petak ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je rekao da su stručnjaci do sada pregledali 1.130 oštećenih objekata i dodao da od toga deset odsto čine javne zgrade, a ostalo su privatne kuće i stanovi.

"Na terenu su stručnjaci Instituta CIP koji obilaze oštećene objekte", rekao je Dačić novinarima u bazi Protivterorističke jedinice u Lipovici, gde je prisustvovao uručenju sertifikata pripadnicima padobranske obuke.

Dačić je istakao da posle zemljotresa u Kraljevu nije zabeležen porast krivičnih dela, kao što su krađe u napuštenim kućama. Prema njegovim rečima, na teritoriji opštine Kraljevo se nalazi 17 cisterni za piće koje građani koriste.

"Sledeća faza je obnova objekata oštećenih u zemljotresu", rekao je Dacić i najavio da će zaposleni u MUP-u odvojiti po jednu dnevnicu za pomoć policajcima iz Kraljeva čije su kuće oštećene u zemljotresu.


Извор[уреди]