U sredu uveče odluka o protestu u Beogradu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. јун 2011.
KRAGUJEVAC, 8. juna 2011. (Beta) - Glavni odbor Samostalnog sindikata fabrike Zastava oružje će na sastanku u sredu uveče doneti odluku o tome da li će zaposleni u tom preduzeću u četvrtak protestovati pred zgradom Vlade u Beogradu.

Predstavnici sindikata i poslovodstva fabrike sastali su se ranije u sredu sa ministrima Nebojšom Ćirićem, Draganom Šutanovcem i Rasimom Ljajićem. Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata fabrike "Zastava oružje" Dragana Ilića sasatnku su prisustvovali i predstavnici svih preduzeća odbrambene industrije Srbije.

"Nije bio u pitanju nastavak pregovora, već jedan dosta uopšten satanak o problemima odbrambene industrije Srbije. Ipak, dotakli smo se nekih pitanja vezanih konkretno za kragujevčku fabriku", kazao je Ilić.

Ministri su, prema njegovim rečima, izneli predlog da se formira radna grupa, a koji će u četvrtak biti predočen na sednici Vlade.

Ilić je dodao da će sve sto je rečeno na sastanku sa trojicom ministara biti u sredu uveče razmotreno na sastanku Glavnog odbora Samostalnog sindikata fabrike, na kome će biti doneta odluka da li će se 2.150 oružara sutra uputiti za Beograd.


Извор[уреди]