U pripremi film o Ramounsima

Извор: Викиновости


1. октобар 2009.
Los Anđeles-  (Beta) Kompanija Foks serčlajt snimiće film o grupi "Ramouns", zasnovan na memoarima brata pevača legendarnog pank benda Džoija Ramouna, objavljuje Holivud riporter. U filmu, koji će se snimati po knjizi "I Slept With Joey Ramone" čuće se i hitovi poznate grupe.

Knjiga, koju su napisali Ramounov brat Miki Li i pisac i hroničar "Ramounsa" Legs Maknil, govori o životu Džoija Ramouna, čije je pravo ime bilo Džefri Hajman. Knjigu će u decembru objaviti izdavačka kuća Sajmon end Šuster. Producent filma biće Rori Rouzgarten, bivši izvršni producent serije "Svi vole Rejmonda" koji je nekoliko godina pregovarao o kupovini prava na knjigu i muziku "Ramounsa".

Džon Kamings, Džefri Hajman, Tomas Erdelji i Daglas Kolvin četvorica su članova i osnivača "Ramounsa" koja su se predstavljala kao Džoni, Džoi, Tomi i Di Di Ramoun, iako nisu bili ni u kakvom srodstvu. Osnovan 1974. u njujorškoj četvrti Kvins, četvoročlani bend postao je kultni simbol i začetnik pank pokreta koji je imao veliki uticaj na sledbenike pesmama kakve su "I Wanna Be Sedated", "Blitzkrieg Bop", "Rockaway B e a c h" i "I Wanna Be Your Boyfriend". "Ramounsi" su bili savremenici, ali i bend koji je na više načina uticao na druge rane pank bendove kakvi su "Kleš" i "Seks Pistols", dok su ih i kasnije grupe, kao "U2", pominjale kao ključne uzore.


Извор[уреди]