U pregovorima potrebno više pragmatičnosti

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. мај 2011.
BEOGRAD, 3. maj 2011. (Beta) - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je u utorak da je u pregovorima s Prištinom potrebno više pragmatičnosti radi rešavanja konkretnih pitanja, ali da dogovore opterećuje to što se "sve teme, u krajnjoj liniji, tiču statusa Kosova".

"Ove tri runde razgovora Beograda i Prištine pokazale su da je kompromis moguć, iako su teme o kojima se razgovara jako osetljive i teške", rekao je Bogdanović u intervjuu agenciji Beta i ukazao da je ta specifičnost tema jedan od razloga zašto je "iluzorno očekivati da se konkretni rezultati dijaloga vide odmah".

Bogdanović je ukazao da je za postizanje kompromisa potrebno više pragmatičnosti i konstruktivnosti.

"Možda je jedina zamerka u svemu tome da smo otvorili mnogo tema, (struja, telekomunikacije, sloboda kretanja, matične knjige, katastar, lična dokumenta, registarske tablice, carinski pečat...) a da nijednu nismo priveli kraju, ali, mislim da ćemo uskoro početi da dolazimo do rezultata. Dugo smo imali dijametralno suprotne stavove i nije bilo ni pomisli da je kompromis moguć, ali su ove tri runde pokazale da se on može postići", rekao je ministar.


Извор[уреди]