U ponedeljak ugovori o završetku prve faze Banatskog Dvora

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


6. новембар 2009.
Novi Sad-  (Beta) Javno preduzeće Srbijagas potpisaće u ponedeljak, 9. novembra, ugovore o nabavci kompresora i montaži linije za proizvodnju gasa koji će omogućiti završetak prve faze podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru.

Kako se navodi u saopštenju, generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović potpisaće sa direktorom američke kompanije AG ekipment (EQUIPMENT) Aleksandrom Titovim ugovor o isporuci kompresorskog agregata za kapacitet 1,7 miliona kubnih metara na dan.

Bajatović će nakon toga sa direktorom austrijske kompanije Integral montaž Francom Ribenom Bauerom potpisati ugovor o montaži linije koja će omogućiti da se dnevno dobija pet miliona kubnih metara gasa iz skladišta u Banatskom Dvoru.

Prema ranijim najavama, prva faza izgradnje podzemnog skladišta u Banatskom Dvoru trebalo bi da bude završena do kraja godine i omogući skladištenje oko 300 milina kubnih metara tog energenta i dnevu proizvodnju pet miliona kubnih metara gasa, što je oko polovine ukupnih potreba Srbije u zimskom periodu.


Извор[уреди]