Пређи на садржај

U petak novi krug konsultacija o sednici skupštine

Извор: Викиновости


31. jul 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović održaće u petak novi krug konsultacija sa šefovima poslaničkih grupa o nastavku vanredne sednice parlamenta koji je najavila za ponedeljak, 4. avgust, posle dvonedeljne pauze u radu.

Na konsultacijama sa šefovima poslaničkih grupa pre četiri dana nije postignut dogovor o nastavku vanredne sednice prekinute 21. jula nakon što četiri dana nije počela rasprava o dnevnom redu jer je opozicija reklamirala povrede poslovnika.

Šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić rekao je agenciji Beta da će najverovatnije doći na konsultacije, da za NS nije sporan nastavak sednice u ponedeljak, ali da će se o tome kako i kada će biti nastavljena razgovarati sutra.

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić rekao je da će radikali, ako sednica bude održana u ponedeljak, prisustvovati i reklamirati povrede poslovnika, "ako bude povreda poslovnika". "Radićemo sve po zakonu", rekao je Vučih i dodao da očekuje da će se do tada utvrditi ko je odgovoran za narede u Beogradu i da to neće biti tema na sednici.

Извор[уреди]