U nedelju puštanje u saobraćaj 20 kilometara autoputa

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


28. новембар 2009.
Novi Sad/Subotica-  (Beta) Dve deonice autoputa Subotica-Novi Sad, na Koridoru 10, u dužini od po 10 kilometara biće puštene u saobraćaj u nedelju, najavilo je Ministarstvo za infrastrukturu Srbije.

Kako je najavljeno, puštanju u saobraćaj prisustvovaće ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić. Izgradnja dve deonice leve trake autoputa Subotica-Novi Sad, ukupne vrednosti oko 1,5 milijardi dinara počela je 10. maja, a izvođači radova su Preduzeće za puteve "Beograd" i Putevi "Užice".

Deonica autoputa od granice sa Mađarskom do Novog Sada duga je oko 108 kilometara. Osnovni pravac pružanja panevropskog Koridora 10 je od Salcburga u Austriji, preko Ljubljane, Zagreba, Beograda, Niša i Skoplja do Soluna. Kroz Srbiju prolaze i dva kraka koridora od Budimpešte preko Novog Sada do Beograda (krak B) i od Niša preko Pirota i Dimitrovgrada do Sofije (krak C).

Ukupna dužina Koridora 10 kroz Srbiju je 835 kilometara, a za završetak drumskog dela te saobraćajnice potrebno je oko 1,7 milijardi evra.


Извор[уреди]