U maju ocena fiskalne strategije za 2012.

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. април 2011.
BEOGRAD, 24. aprila (Beta) – Fiskalni savet je završio ocenu stanja budžeta Srbije u prvom tromesečju ove godine, a u maju će se uključiti u pripremu državnog budžeta za 2012. godinu, najavio je predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović.

"Vlada Srbije do 15. maja treba da Fiskalnom savetu dostavi izveštaj o fiskalnoj strategiji u 2012. godinu, gde će biti projektovan budžetski deficit u narednoj godini, kao i kretanje plata i penzija", rekao je Petrović za agenciju Beta.

Ocenu vladine fiskalne strategije Fiskalni savet će, kako je dodao, sastaviti u roku od mesec dana i dostaviti je Skupštini.

"To je novina u odnosu na dosadašnji postupak pripreme budžeta jer je ranije vlada u maju objavljivala budžetski memorandum za narednu godinu i projekcije za sledeće dve godine, ali su utvrđeni okviri bili 'labavljeni' do decembra, kad je usvajan budžet", rekao je Petrović.

Izmenama Zakona o budžetskom sistemu, na osnovu kojih je krajem marta ove godine osnovan Fiskalni savet, predviđeno da Skupstina ima veću ulogu u pripremi državnog budžeta.


Извор[уреди]