Пређи на садржај

U decembru aukcija prvih fotografija Merilin Monro

Извор: Викиновости


24. септембар 2011.
Лос Анђелес-  (Beta-AP) - Prve fotografije Merilin Monro (Marilyn Monroe) i autorska prava na slike biće ponuđene na prodaju na aukciji krajem godine, saopšteno je u petak uveče u Los Anđelesu.

Jedan sudija za bankrot u Floridi izjavio je ove nedelje da će slike iz 1946. godine Norme Džin Doherti (Jeane Dougherty), koja će kasnije postati legendarna Merilin Monro, biti prodate na aukciji kako bi se sredili sudski dugovi fotografa.

Fotografije, negativi i autorska prava biće na aukciji u decembru u kući Džulijens aukšens (Julien's Auctions) u Kaliforniji. Kolekcija je delo fotografa Džozefa Džasgura (Joseph Jasgur).

Predstavnik aukcijske kuće je rekao da fotografije nisu poznate javnosti zbog sudskog spora koji se vodi više od 20 godina.

Prema njegovim rečima, ta prodaja je veoma značajna jer se retko gde mogu kupiti i autorska prava za sliku Merilin Monro, posebno kada su u pitanju njene prve fotografije.

Biće, na primer, prodate jedna crno-bela fotografija buduće Merilin Monro s beretkom i slika u boji s glumicom u kupaćem kostimu na pesku.

Извор[уреди]