U budžet nije vraćeno 15 milijardi dinara

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. новембар 2009.
Beograd-  (Beta) Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović izjavila je u petak da će pozajmice od 15 milijardi dinara, koje su 2008. godine date iz budžeta, a nisu vraćene, biti otpisane.

Komentarišući revizorski izveštaj budžeta Srbije za 2008. godinu, ministarka je novinarima kazala da nije pažljivo pročitala sve nalaze revizije, ali da je upoznata sa činjenicom da su revizori utvrdili da 15 milijardi dinara nije vraćeno u budžet.

Prema njenim rečima, zakon je omogućavao da se deo pivatizacionih prihoda koristi za pozajmice. "Te pozajmice su zapravo bile subvencije, uglavnom javnim preduzećima, pre svega Železnicama Srbije, a mislim da je bilo subvencija i Elektroprivredi Srbije", kazala je ona naglasivši da je to nasleđeno stanje.

"Sigurna sam da niko ne može u ovom trenutku da obezbedi da ta sredstva od 15 milijardi dinara budu vraćena i jedino što je moguće je da budu otpisana", rekla je Diana Dragutinović. Državna revizorska institucija uručila je u petak prvi revizorski izveštaj budžeta Srbije predsednici Skupštine Slavici Đukić-Dejanović.


Извор[уреди]