U akciji Amfiteatar uhapšeno 17 osoba

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


17. мај 2011.
BEOGRAD, 17. maja 2011. (Beta) - Policijska akcija "Amfiteatar" u kojoj je u utorak uhapšeno 17 članova organizovane kriminalne grupe osumnjičene za organizovanje nelegalnih igara na sreću završena je, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Među uhapšenima je pet inspektora Uprave za igre na sreću Ministarstva finansija osumnjičenih za primanje mita - Nataša A, Darko P, Njeguš Dž, Nikola K. i Dusica M-K.

Uhapšeni su i vlasnik restorana "Rt" i "Resava" Miloš L, vlasnici kladionica "Koloseum", "Feniks", "Balkan bet", "Mak bet", "Dupla šansa bet" i "Dupla šansa" - Boža T, Goran V, Željko D, Saša M, Goran J. i Vasa B, suvlasnik kladionice "Soker" Vladimir R, radnica preduzeća "Eurolend" Mirjana M, vlasnik i menadžer preduzeća "Aspek" Zoran S. i Dalibor R. i prodavac aparata za posebne igre na sreću Žarko D.

Akciju je sprovela Služba za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a učestvovalo je oko 600 policajaca.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da, prema do sada prikupljenim podacima, postoji sumnja da su inspektori Uprave za igre na sreću primali novčane i druge poklone od vlasnika kladionica, a zauzvrat ih unapred obaveštavali o kontrolama kod priređivača igara na sreću kako bi njihovi vlasnici na vreme zatvorili objekte i sklanjali aparate za koje nisu imali odobrenje za rad.

"Samo na ime neplaćanja naknade za izdavanje potrebnog odobrenja za rad i naknade za priredjivanje igara na sreću budžet Republike Srbije je oštećen za više od milion evra", navelo je Tužilaštvo.


Извор[уреди]