U Zagrebu uhapšeno 65 osoba

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Zagreb city (1).JPG

27. фебруар 2011.
ZAGREB, 27. februara 2011. (Beta) - Hrvatska policija saopštila je u nedelju da je u subotnjim neredima u Zagrebu privedeno 65 osoba od kojih je njih 36 uhapšeno zbog napada na službenu osobu.

Portparolka zagrebačke policije Jelena Bikić izjavila je novinarima da je 13 osoba pušteno, dok su protiv 15 uhapšenih podneti optužni predlozi zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju i kršenja javnog reda i mira.

Ona je rekla da protiv 36 demonostranata sledi podnošenja krivične prijave zbog napada na službenu osobu, za šta je predvođena zatvorska kazna od tri meseca do tri godine zatvora. Jedna osoba zadržana je na otrežnjenju.

Policija je navela da su privedeni mlađe osobe, a najmlađi ima 15 godina. Reč je uglavnom o osobama koje su već evidentirane u policiji po izgredima na fudbalskim utakmicama. U subotnjim neredima povređeno je 30 policijaca i 20 građana od kojih dvoje imaju teže teleske povrede, odnosno prelome prstiju i ruke.

U ulici u kojoj je došlo do sukoba policije i demonstranata pričinjena je znatna materijalna šteta - razbijeno je nekoliko izloga, kao i stakla na nekim stanovima i galerijama. Oštećeno je i nekoliko fasada, dva policijska vozila, a huligani su čupali i kamene ploče s ceste.

Udruženje navijača Fudbalskog kluba Dinamo u subotu uveče je odbacilo optužbe policije da iza divljanja u centru Zagreba stoji grupa navijača tog kluba Bed blu bojs (Bed Blue Boys-BBB).


Извор[уреди]