U Varaždinu počeo Treš film festival

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. септембар 2010.
BEOGRAD/VARAŽDIN, 9. septembra 2010. (Beta) - Međunarodni Treš film festival počeo je u četvrtak uveče u Varaždinu koncertom Davorina Bogovića, bivšeg pevača "Prljavog kazališta" koji je, već po tradiciji ove manifestacije, prvo dovezen skupom limuzinom, a zatim se prošetao crvenim tepihom, uz sevanje bliceva i otvaranje šampanjca.

Sekretar organizatora, udruge Treš Robert Borović izjavio je za agenciju Beta da je peto izdanje festivala otvoreno borbom katanama između šaolin-ratnika i nindži, "koja je trajala pet minuta, a onda se dokotrljala odsečena nindžina glava od plastike".

Manifestacija se, kao i prethodnih godina, održava u Multimedijalnom centru Kult u Varaždinu, i na njoj će se tokom sledeća dva dana, za nagradu "Zlatna motorka" boriti 27 filmova iz Nemačke, Slovenije, Srbije, Španije, Švedske, Finske, Italije i Hrvatske. Organizatori su ranije saopštili da su na selekciju stigla 34 filma.

Boje Srbije ove godine brani kratki film "Mina, Djina i Kristina" Stevana Aleksića, koji će se boriti za "Zlatnu motorku" u kategoriji borilačkog žanra.


Извор[уреди]