Пређи на садржај

U Skupštini rasprava o poslovniku

Извор: Викиновости

13. јул 2010.
BEOGRAD, 13. jula 2010. (Beta) - Skupština Srbije počela je u utorak raspravu o Predlogu poslovnika o radu parlamenta nakon što su poslanici iskoristili vreme za postavljanje pitanja.

Na početku rada, poslanik Nove Srbije (NS) Srđan Spasojević negodovao je zbog, kako je naveo, prekrajanja izborne volje građana Kraljeva.

Spasojević je pitao ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića koji je pravni osnov zaključka vlade po kojem je odbornička većina u Kraljevu koju čine NS, Demokratska stranka Srbije (DSS) i Srpska radikalna stranka (SRS) svedena na 22 odbornika.

Iz istog razloga negodavala je i poslanica SRS Vjerica Radeta koja je ministra Markovića pitala po čijem je nalogu na "najgrublji način" prekršio volju građana Kraljeva, Ustav i zakon, i umešao se u nezavisnost sudske vlasti.

Poslanik Liberalno demokratske stranke Ivan Adrić tražio je od predsednice parlamenta da zakaže sednicu kolegijuma i Odbora za ustavna pitanja povodom, kako je naveo, diskriminacije bošljačke manjine u vezi sa izborom za nacionalni savet koju sprovodi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i ministar Svetozar Čiplić. Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović je navela da će na kolegijumu biti reči o toj temi.


Извор[уреди]