U Nišu spremni da zatvore škole

Извор: Викиновости


2. новембар 2009.
Niš-  (Beta) Gradonačelnik Niša Miloš Simonović najavio je u ponedeljak da će od direktora škola tražiti da, ne čekajući saglasnost ministarstva, obustave nastavu u školama u kojima broj dece obolele od gripa dostigne 15 odsto od ukupnog broja đaka.

"U skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, odluka će, ukoliko to bude bilo neophodno, biti doneta i bez saglasnosti nadležnog ministarstva kako bi se sprečilo dalje širenje pandemije gripa AN1H1", naveo je Simonović u saopštenju.

Grad Niš zatražio je i od Instituta za javno zdravlje hitnu isporuku 9.000 doza vakcina protiv sezonskog gripa, jer je, prema rečima gradonačelnika, Nišu isporučeno daleko manje vakcina nego što su stvarne potrebe.

Simonović je razgovarao sa predstavnicima Radnog tela za delovanje u slučaju pandemije gripa A H1N1. "Na sastanku je odlučeno da će grad, ukoliko se nabavka nove količine vakcina hitno ne realizuje, iz sopstvenih sredstava obezbediti potrebne vakcine protiv sezonskog gripa. Grad je pokrenuo i postupak nabavke zaštitnih maski za zaposlene u gradskim ustanovama i preduzećima", navodi se u saopštenju.


Извор[уреди]