U Lešku mirno, ali napeto

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

21. август 2011.
Косовска Митровица-  (Beta) - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je u nedelju da je situacija u Lešku na severu Kosova mirna, ali napeta, nakon što su građani dopustili Kforu i Euleksu da zaplene bager za koji veruju da je učestvovao u rušenju prelaza Jarinje.

Bogdanović je agenciji Beta rekao da je bager konfiskovan posle dvočasovne blokade, jer su predstavnici Kfora i Euleksa nabavili i predali potvrdu o privremenom oduzimanju te mehanizacije.

„Situacija je sad mirna, ali i dalje vlada napetost. Nemamo ništa protiv da se ispita ko je palio punkt Jarinje (27. jula), ali način na koji se to radi i demonstrira sila apsolutno su neprihvatljivi“, rekao je Bogdanović.

Bogdanović je rekao da su meštani Leška u panici u nedelju rano ujutru blokirali puteve kako bi sprečili jake snage Kfora i policije Euleks da zaplene bager, jer o tome nisu bili obavešteni. On je ocenio zabrinjavajućim što o akciji međunarodnih snaga nije bila obaveštena lokalna samouprava, iako je o tome bio postignut dogovor sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom i drugim zvaničnicima.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg