U Jatu prvi boing 737-300 u Evropi

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


19. februar 2013.
Beograd/ Srbija (Beta) U floti Jat ervejza se nalazi prvi „boing“ 737-300 koji je taj američki proizvođač aviona isporučio u Evropi, izjavio je u utorak generalni direktor te srpske aviokompanije Vladimir Ognjenović.

Na okruglom stolu „Strategija razvoja vazdušnog saobraćaja u Srbiji“, on je rekao da Jat u floti ima avione "boing" 737-300, čija je prosečna starost 26 godina i avione ATR 72 čija je prošečna starost 23 godine.

Ognjenović je istakao da je Jat, uprkos svim teškoćama sa starom flotom, uspeo u prethodne dve godine da poveća broj putnika i da u prošloj podigne za 6,5 miliona evra ukupan prihod.

Nabavka planiranih novih šest aviona na lizing u toku ove godine će osim smanjenja troškova doprineti i redovnosti saobraćaja, rekao je generalni direktor Jata, napominjući da ta kompanija trenutno zbog starosti aviona nije konkurenta, pogotovo u redovnosti letova.

Ognjenović je ocenio je sasvim realno da Jat ervejz uz pomoć države i sa novim avionima završi ovu godinu na nuli, istakavši da će već u prvoj polovini ove godine biti sasvim druga kompanija.

Prema njegovim rečima, Jat planira da za 11 odsto poveća broj putnika i očekuje da će u ovoj godini prvi put prevesti više od milion i po putnika.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg