U Frankfurtu otvaranje izložbe Džefa Kunsa

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


20. jun 2012.
Frankfurt-  (Beta-AFP) Američki likovni umetnik Džef Kuns u sredu u Frankfurtu otvara svoju najveću izložbu do sada na kojoj će biti predstavljeno više od 80 njegovih slika i skulptura.

Osamdeset devet skulptura i slika, među kojima i pet ostvarenja iz serije "Antiquity" koje Kuns izlaže prvi put, biće predstavljeni u muzeju skulptura u vili Libighaus i u izložbenim prostoru moderne umetnosti Širn Kunsthale.

Izložba u Frankfurtu organizovana je četiri godine pošto je Kuns izazvao veliko interesovanje svojom izložbom u Versaju, kada je ispred i u čuvenom dvorcu francuskih kraljeva izložio više svojih kontraverznih skulptura.

Ovog puta Kuns će u muzeju u vili Libighaus, čiju stalnu postavku čine skulpture od antike do baroka i rokokoa, postaviti svoju skulpturu "Balon Venera" od nerđajućeg čelika, koja predstavlja ogroman balon, a čini jedno od najznačajninih njegovih ostvaranja na izložbi u Frankfurtu.

Ta skulptura podseća i predstavlja Kunsov odgovor na skulpturu Vilendorfska Venera, staru 25.000 godina, koja je pronađena u Austriji početkom 20. veka.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg