U EU bezuslovno i što pre

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу9. март 2010.
BEOGRAD, 9. marta 2010. (Beta) - Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da je današnji dan, kada se obeležava 19 godina od devetomartovskih demonstracija prava prilika da se kaže da gubitak Kosova koji je skrivio Slobodan Milošević ni po koju cenu ne sme da se pretvori i u gubitak Evropske unije.

"Deveti mart je prilika da kažemo da ne pristajemo na dalje poraze i dalje gubitke Srbije. Kosovski porazi i gubitak Kosova koje je skrivio Slobodan Milošević svojom politikom, ne sme ni po ko koju cenu da se pretvori u gubitak EU", izjavio je Drašković na Trgu Repubike gde su, kako je rekao, pre 19 godina počele desetogodišnje bune protiv Miloševićevog režima.

"EU bezuslovno i što pre, to je zahtev, ubeđenje je svih onih koji su se od 9. marta 1991. godine, do 5. oktobra 2000. godine borili i sebe davali za evropsku, novu, bolju i demokratsku Srbiju", kazao je Drašković.

Prema njegovim rečima, današnji dan je prilika da se kaže da Srbija mora da menja svoj krus, da promeni razvojnu i ekonomsku politiku. "Danas je razočarana ogromna većina učesnika demonstracije koji su pre 19 godina počeli desetogodišnju bunu protiv Miloševićevog režima. Razočarani su zato što su upravo ti ljudi - tadašnja mladost, svet malog biznisa, srednja klasa, seljaci, radnici, ispali najveće žrtve demokratske tranzicije", kazao je lider SPO-a dodajući da je profitirala nova, parazitska kasta.


Извор[уреди]