U Badenu počeo novi sastanak Beograda i Prištine

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. novembar 2007.
Baden/ Nemačka (Beta) - U austrijskoj banji Baden kod Beča danas je počela nova zajednička sednica delegacija Beograda i Prištine o Kosovu, uz posredovanje "trojke" Kontakt grupe.

Očkuje se da danas govori predsednik Srbije Boris Tadić. Predstavnik Rusije u "trojci" Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je pred početak drugogog dana pregovora o Kosovu da su za nastavak pregovora posle 10. decembra potrebni jaki argumenti.

"Rusija ze zaista zalaže za nastavak pregovora posle 10. decembra, ali verujemo da su za to potrebni jaki argumenti", rekao je Bocan-Harčenko novinarima u Badenu, gde se održavaju trodnevni pregovori. On je ocenio da je jako rano reći kakav će biti ishod pregovora i da treba sačekati do kraja današnjeg dana ili do sutra, ali je i dodao: "Ja moram da verujem, ja moram da očekujem" da će biti dogovora.

Zajednički sastanak Beograda i Prištine u hotelu "Dvorac Vajkersdorf" trebalo bi da traju do podneva. Za posle podne predviđeni su odvojeni susreti "trojke" sa delegacijama Beograda, u 15.00, i Prištine, u 16.00.

Извор[уреди]