U 232 škole skraćeni časovi na 30 minuta

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. јануар 2011.
BEOGRAD, 24. januara 2011. (Beta) - Štrajk skraćenjem časova na 30 minuta u ponedeljak je počeo u 232 škole u Srbiji, saopštio je predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost" Tomislav Živanović.

Na konferenciji za novinare, Živanović je istakao da je u pojedine škole zbog štrajka jutros ušla policija, a da je u nekima prosvetna inspekcija. Štrajk skraćenjem nastave u ponedeljak je počeo sindikat Nezavisnost, dok ostala tri reprezentativna sindikata najavljuju štrajk za 28. januar.

Živanović je rekao da je, prema proračunu četiri reprezentativna sindikata koji je dostavljen Vladi Srbije, potrebno izdvojiti 20 milijardi dinara više nego što je to predviđeno budžetom. Ta sredstva su neophodna za ispunjenje sindikalnih zahteva prosvetnih radnika.

"Ne odustajemo od toga da nam plate na kraju godine budu veće za 24,5 odsto, a o dinamici tih povećanja ćemo se dogovoriti", kazao je Živanović.

Predstavnici sva četiri reprezentativna prosvetna sindikata su najavila da će ukoliko ne bude postignut dogovor o njihovim zahtevima stupiti u štrajk 28. januara.


Извор[уреди]