U ženskoj košarci potreban sistem

Извор: Викиновости


19. август 2011.
Србија -  (Beta) - Novi selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je u petak da želi da u naredne četiri godine uspostavi funkcionalan sistem u košarci.

„Za ove četiri godine hoću da uspostavim sistem koji će funkcionisati... U prevodu, obećavam krv, znoj i suze“, istakla je Maljković tokom prvog susreta s novinarima u Kući košarke u Beogradu.

„U ovom trenutku ne mogu još da pričam o seniorskoj reprezentaciji. Ipak, iz neformalnih razgovora sam videla da neće biti problema za odazivanje igračica na pozive iz nacionalnog tima. U reprezentaciju ćemo zvati samo jednom. To, naravno ne znači da igračice neće moći opravdano da budu odsutne. Ali, to opravdanje će morati da bude mnogo dobro“, istakla je ona.

Maljkovićeva će selektor reprezentacije biti do 30. septembra 2015. godine, do kada će joj važiti ugovor.

Ona je navela i da je zadovoljna što je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas pokazao da želi da razvija žensku košarku. Predsednik KSS Dragan Đilas istakao je da je Marina Maljković rezultatima u poslednjih nekoliko sezona zaslužila funkciju selektora.

Извор[уреди]