U štrajku tri prosvetna sindikata

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


7. фебруар 2011.
BEOGRAD, 7. februara 2011. (Beta) - Sindikat radnika u prosveti, na zahtev svog člasntva, povukao je potpis sa protokola postignutog sa Vladom Srbije i doneo odluku da nastavi sa štrajkom u školama škraćenjem časova na 30 minuta.

Time je ovaj sindikat treća, od ukupno četiri sindikalne organizacije koje su odlučile da nastave sa štrajkom i odbiju protokol koji je Vlada prosvetarima ponudila u petak.

"Morali smo da donesemo takvu odluku jer je naše članstvo bilo nezadovoljno postignutim dogovorom", kazao je agenciji Beta predsednik Sindikata radnika u prosveti Slobodan Brajković.

Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije nastavio je štrajk, pa su u oko 350 škola članica ovog sindikata časovi skraćeni na 30 minuta, a oko 40 škola štrajkuje potpunom obustavom nastave.

I Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije odlučila je da nastavi štrajk, potvrdio je agenciji Beta predstavnik tog sindikata Miodrag Skrobonja. On je najavio i da će prosvetni radnici danas protestovati u podne na centralnom novosadskom trgu, a u 19 sati skup prosvetara će biti održan i u kruševačkih sali doma sindikata.


Извор[уреди]