U četvrtak razgovori sa Crnom Gorom o izručenju

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

14. јул 2010.
BEOGRAD, 14. jula 2010. (Beta) - Predstavnici ministarstava pravde Srbije i Crne Gore u četvrtak će početi razgovore o zaključenju sporazuma o izručenju svojih državljana, najavio je državni sekretar srpskog ministarstva Slobodan Homen.

"Dobili smo zvaničnu saglasnost Ministarstva pravde Crne Gore (da zaključimo taj sporazum)", rekao je Homen agenciji Beta i dodao da je srpska strana predložila da lista krivičnih dela za izručenje bude proširena, u odnosu na sporazum koji je Srbija potpisala s Hrvatskom.

U tom sporazumu Srbija i Hrvatska obavezale su se da jedna drugoj izručuju državljane osumnjičene i osudjene za organizovani kriminal i korupciju, podsetio je Homen.

"Predložili smo (Crnoj Gori) da se (sporazum) proširi na sva dela za koja se može izreći kazna duža od godinu dana", rekao je državni sekretar Ministarstva pravde Srbije. Na pitanje o eventualnom sklapanju takvog sporazuma s Bosnom i Hercegovinom, Homen je rekao da to nije razmatrano jer to ne dozvoljava ustav Bosne i Hercegovine.


Извор[уреди]