U četvrtak prva internet konferencija dve beogradske škole

Извор: Викиновости


11. јун 2009.
Beograd-  (Beta) Telekom i Ministarstvo prosvete Srbije u četvrtak će oganizovati internet konferenciju između dve beogradske škole. Kako se navodi u saopštenju Telekoma, to je prvo povezivanje učenika dve škole u Srbiji putem "veb" (Web) konferencije, a u konferenciji će učestvovati učenici osnovnih škola "Borislav Pekić" i 22. oktobar.

Kako je agenciji Beta rečeno u Telekomu, cilj organizovanja konferencije je da se pokaže koje mogućnosti za povezivanje školama stoje na raspolaganju kada dobiju računare i internet. Školama je brzi ADSL internet uveo Telekom, računare su donirale Privredna komora Beograda i kompanija MDS, a za internet konferenciju će biti primenjeno tehnološko rešenje Majkrosofta (Microsoft).

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović i direktor Telekoma Branko Radujko potpisali su 16. decembra prošle godine protokol o uvođenju interneta u sve škole u Srbiji po ceni od jedan dinar mesečno, a sve osnovne i srednje škole bi do naredne školske godine trebalo da dobiju priključak. U Srbiji ima 1.815 osnovnih i srednjih škola i nekoliko stotina isturenih odeljenja, a na donatorskom skupu za opremanje škola kompjuterima koji je Telekom Srbije organizovao u martu ove godine procenjeno je da je potrebno oko 25.000 kompjutera da bi sve škole u Srbiji dobile računarske učionice.


Извор[уреди]